Στη ζυγαριά οι μετοχές

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009 00:01

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν χθες στις διεθνείς αγορές μετοχών, μία ημέρα μετά το ράλι, καθώς θετικές και αρνητικές ειδήσεις ισορρόπησαν στη ζυγαριά των επενδυτών.

Οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq στη Wall Street παρουσίαζαν κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης οριακά κέρδη, διολισθαίνοντας κάποιες στιγμές και σε αρνητικό έδαφος, καθώς από τη μια τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για τις πωλήσεις στην αγορά στέγης έδωσαν ώθηση στις κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ από την άλλη οι ανακοινώσεις μεγάλων τραπεζών ότι θα προχωρήσουν σε μεγάλες εκδόσεις μετοχών για να αντλήσουν κεφάλαια δισεκατομμυρίων δολαρίων έθεσαν σε κλοιό πιέσεων τους τίτλους του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Στην Ευρώπη την άνοδο των αυτοκινητοβιομηχανιών ήρθαν να αντισταθμίσουν οι ρευστοποιήσεις τραπεζικών τίτλων, στον απόηχο της είδησης ότι το Αμπου Ντάμπι πώλησε το μετοχικό μερίδιο 11% που διατηρούσε στην Barlcays.

Η μετοχή της βρετανικής τράπεζας υποχώρησε 13,5%, παρασύροντας και άλλους τίτλους του κλάδου σε αρνητικό έδαφος. Στις αυτοκινητοβιομηχανίες, αντιθέτως, οι μετοχές των BMW, Porche και Renault είχαν κέρδη από 2,1% έως 2,6%.

Αλμα 10% έκαναν οι μετοχές της Volkswagen εν μέσω προσδοκιών ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα επωφεληθεί εάν ο βασικός μέτοχος, η Porche, βρει επενδυτή της Μέσης Ανατολής με «βαθιές τσέπες». Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 είχε απώλειες 0,3% στις 885,88 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα