GM: Στην κινεζική Tengzhong η Hummer

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009 14:09

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι δυο εταιρείες, αναφέρεται πως η Tengzhong θα αναλάβει τις συμφωνίες των αντιπροσωπειών της Hummer και την ανώτατη διοικητική ομάδα της.

Στην κινεζική εταιρεία Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery συμφώνησε να πουλήσει τη μονάδα Hummer η General Motors.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι δυο εταιρείες, αναφέρεται πως η Tengzhong θα αναλάβει τις συμφωνίες των αντιπροσωπειών της Hummer και την ανώτατη διοικητική ομάδα της. Επίσης, οι εταιρείες σχεδιάζουν να συνάψουν μια μακροπρόθεσμη συμφωνία συναρμολόγησης και προμήθειας.

Σημειώνεται ότι στα έγγραφα που κατέθεσε η General Motors στο αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο αποτιμά την αξία της μονάδας της στα 500 εκατ. δολάρια.

Η πώλησή της αναμένεται να διασφαλίσει περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και θα φέρει τη GM πιο κοντά στο στόχο της πώλησης τεσσάρων μονάδων στη χώρα, προκειμένου να εξέλθει από τη διαδικασία της πτώχευσης.

Η GM πούλησε το 2008 περίπου 27.485 Hummer στις ΗΠΑ, 51% λιγότερα σε σχέση με το 2007. Σημειώνεται ότι η τιμή των συγκεκριμένων τζιπ ξεκινά από περίπου 31.000 δολάρια και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 72.000 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα