Νέα μηχανή αναζήτησης από τη Microsoft

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009 14:28

Μια νέα μηχανή αναζήτησης, το "Bing", παρουσίασε την Πέμπτη η Microsoft.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η νέα μηχανή αναζήτησης επιτρέπει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του όγκου των πληροφοριών που υπάρχει στο διαδίκτυο, για τη γρηγορότερη λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Η νέα υπηρεσία βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.Bing.com και η ανάπτυξή της σε παγκόσμια κλίμακα θα ολοκληρωθεί σήμερα.

«Στις μέρες μας, οι μηχανές αναζήτησης διευκολύνουν την περιήγηση στο διαδίκτυο και την εύρεση πληροφοριών, ωστόσο δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικές όσον αφορά στη δυνατότητα αξιοποίησής τους», δήλωσε ο Steve Ballmer, CEO της Microsoft. «Όταν ξεκινήσαμε να «στήνουμε» το Bing, βασιστήκαμε καταρχάς στον τρόπο που ο κόσμος θέλει να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Το Bing αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα στην προσπάθεια μας να προσφέρουμε πρωτοποριακές εμπειρίες αναζήτησης, ώστε ο κόσμος να μπορεί να βρίσκει πληροφορίες γρήγορα και να τις αξιοποιεί προκειμένου προβαίνει στις ενέργειες που επιθυμεί, λαμβάνοντας τις σωστές αποφάσεις».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το 66% των χρηστών χρησιμοποιεί την αναζήτηση στο διαδίκτυο ολοένα και συχνότερα για να λάβει περίπλοκες αποφάσεις, η Microsoft όρισε τρεις κεντρικούς στόχους στο σχεδιασμό του Bing που θα καθοδηγούσαν την ανάπτυξή του: εξαιρετικά αποτελέσματα, πιο οργανωμένη εμπειρία και απλοποίηση εργασιών με εμβάθυνση σε πληροφορίες για γρηγορότερη και ασφαλέστερη λήψη αποφάσεων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Microsoft, η νέα αυτή υπηρεσία ενσωματώνει μεγάλες καινοτομίες σε καίριους τομείς, όπως η δυνατότητα επέκτασης περιεχομένου, αναγνώρισης της πρόθεσης του εκάστοτε ερωτήματος και δημιουργίας περίληψης εγγράφων, προσφέροντας ένα νέο μοντέλο εμπειρίας για το χρήστη, το οποίο προσαρμόζεται δυναμικά στον εκάστοτε τύπο ερωτήματος, ούτως ώστε να προσφέρει συναφή και διαισθητικά εργαλεία λήψης αποφάσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα