Γ. Σουφλιάς: Εφαρμόζουμε ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009 14:38

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ πρόσθεσε ότι έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί η ανακύκλωση, επισημαίοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη.

Εφαρμόζουμε μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική, κάναμε μεταρρυθμίσεις και μάλιστα τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στο περιβάλλον, το χωροταξικό σχεδιασμό.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την πολιτική της κυβέρνησης για το περιβάλλον, τονίζοντας πως δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς την προστασία του.

Ο κ. Σουφλιάς πρόσθεσε ότι έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί η ανακύκλωση, επισημαίοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη. Συνεχίζοντας σημείωσε πως η κυβέρνηση δημιούργησε μια καλά οργανωμένη υπηρεσία επιθεωρητών, κάνει πάρα πολλούς ελέγχους, επέβαλε πρόστιμα, έκανε εθνικό σχέδιο για τα επικίνδυνα απόβλητα, παρακολουθεί τα νερά μας και η χώρα έχει τεράστια απορροφητικότητα σε όλα τα προγράμματα που αφορούν το περιβάλλον. Τόνισε ακόμη ότι στο ΕΣΠΑ προβλέπονται 4,5 δισ. ευρώ για θέματα περιβάλλοντος, ποσό ίσο με αυτό που προβλέπεται για έργα και αυτό, όπως είπε, γίνεται για πρώτη φορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα