Ανοδος στην Ευρώπη εν αναμονή των επιτοκίων

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009 11:22
UPD:11:32

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) για τα επιτόκια.

Θετική είναι η εικόνα στους κλάδους των φαρμακευτικών εταιρειών και της ενέργειας, λόγω της αύξησης στις τιμές πετρελαίου.

Στις 10:52 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,7% στις 874,55 μονάδες. Χθες, είχε σημειώσει πτώση άνω του 2%.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφονται στον κλάδο της ενέργειας, με τις μετοχές των BP, Royal Dutch Shell, Tullow Oil, Repsol, Total και StatoilHydro να ενισχύονται μεταξύ 0,3% και 1,2%.

Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στις σημερινές αποφάσεις για τα επιτόκια. «Οι επενδυτές θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό να στρέψει τις αγορές προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, καθώς δεν αναμένονται σημαντικές αποφάσεις», τονίζει αναλυτής της AXA Investment Managers, στο Παρίσι.

Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκιά της αμετάβλητα στο 1%, ενώ και η ΒοΕ εκτιμάται ότι θα τα αφήσει στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%. Οι αποφάσεις τους αναμένονται στις 14:45 και 14:00 (ώρα Ελλάδος), αντίστοιχα.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύονται μεταξύ 1% και 1,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα