Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 05:22
UPD:05:33

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τον δείκτη MSCI Asia Pacific Index να οδεύει προς τρίτη εβδομαδιαία άνοδο μετά την ανακοίνωση της BHP Billiton Ltd. και της Rio Tinto Group ότι ετοιμάζουν ένα venture σιδηρομεταλλεύματος και την υποχώρηση του γιέν στα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,4% φθάνοντας στις 103,52 μονάδες στις 10:50 π.μ. στο Τόκιο. Αυτήν την εβδομάδα ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 1,5% καθώς ο δείκτης PMI στην Κίνα ήταν καλύτερος από ότι αναμενόταν και το ΑΕΠ της Αυστραλίας τροφοδότησε την αισιοδοξία ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 47% από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών στις 9 Μαρτίου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 1,4%. Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index σημείωσε άνοδο 0,7%.

Στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index κέρδισε 1,2% μετά την εισήγηση των αναλυτών για αγορά τραπεζικών μετοχών.

Το αργό πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά μετά το σχόλιο της Goldman Sachs ότι οι τιμές του ενδέχεται να αναρριχηθούν στα 85 δολ. το βαρέλι έως τα τέλη του έτους καθώς η παγκόσμια ζήτηση ανακάμπτει και οι προμήθειες συρρικνώνονται. Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 1,4% φθάνοντας στα 68,81 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 4 Νοεμβρίου μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση του καυσίμου από τα 65 δολάρια.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα