Rio Tinto: Προς άντληση 15,2 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών

Ματαιώθηκε η συμφωνία με Chinalco
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 07:23
UPD:09:41
REUTERS/DANIEL MINOZ

Ποσό ύψους 15,2 δισ. δολαρίων από την πώληση μετοχών θα αντλήσει η τρίτη μεγαλύτερη μεταλλουργία στον κόσμο, Rio Tinto, μετά τη ματαίωση της συμφωνίας με την Aluminum Corp. of China (Chinalco).

Οι επενδυτές θα λάβουν 21 νέες μετοχές για κάθε 40 που κατέχουν προς 1.400 πένες η μία, 49% χαμηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Επίσης η BHP Billiton συμφώνησε να καταβάλει στη Rio 5,8 δισ. δολάρια από το venture σιδηρομεταλλεύματος στην Αυστραλία.

Οι σημερινές συμφωνίες θα επιτρέψουν στη Rio να μειώσει το έλλειμμά της κατά 38,9 δισ. δολάρια χωρίς να πουλήσει μερίδια στα μεγαλύτερά της ορυχεία στη Chinalco.

Οι μετοχές της Rio σημείωσαν σημαντική άνοδο, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου επτά μηνών. Ειδικότερα ,οι μετοχές της Rio αναρριχήθηκαν 13% στο Σύδνεϋ, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Νοέμβριο του 2007.

Οι μετοχές της BHP σημείωσαν άνοδο 9,3%, τη μεγαλύτερη από τη στιγμή εγκατάλειψης της επιθετικής προσφοράς για τη Rio, εξ αιτίας και του υψηλού επιπέδου των ελλειμμάτων της.

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα