ΙΑΤΑ: «Καμπανάκι» για Airbus, Boeing

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 10:30

Για μείωση των παραδόσεων της Airbus και της Boeing, την επόμενη χρονιά, κατά 30% προειδοποιεί ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορέων Τζιοβάνι Μπισινιάνι, επικαλούμενος τις περικοπές στις οποίες προχωρούν οι διεθνείς αερομεταφορείς όσον αφορά στις διαθέσιμες θέσεις των αεροσκαφών τους.

Σύμφωνα με τον Μπισινιάνι, η απόφαση μερικών από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες, να προσφέρουν λιγότερες θέσεις, διατηρώντας στο έδαφος ορισμένα αεροσκάφη ή μισθώνοντάς τα σε άλλους αερομεταφορείς, θα καταφέρει σημαντικό πλήγμα στους δύο αεροναυπηγικούς ομίλους.

«Είδαμε όλα τα νούμερα να χειροτερεύουν», τόνισε ο επικεφαλής της ΙΑΤΑ από την Κουάλα Λουμπούρ, όπου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα η ετήσια συνάντηση της Ένωσης. «Η εμπειρία από το παρελθόν μας δείχνει ότι στις προηγούμενες υφέσεις, υπήρξε μια μείωση της τάξεως του 30% ετησίως», πρόσθεσε.

Ο Μπισινιάνι αναμένεται να ανακοινώσει τις νέες προβλέψεις της ΙΑΤΑ για το 2009 στις 8 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι η Ένωση εκπροσωπεί 240 εταιρείες από ολόκληρο τον κόσμο, στις οποίες αναλογεί το 94% της παγκόσμιας επιβατικής κίνησης.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο Reuters, η ΙΑΤΑ ετοιμάζεται να αναθεωρήσει προς τα πάνω τους αρχικούς υπολογισμούς της για ζημίες 4,7 δισ. δολαρίων στον κλάδο παγκοσμίως.

«Είμαστε αναγκασμένοι να αναθεωρήσουμε τις εκτιμήσεις αυτές επί τα χείρω, καθώς τα δεδομένα της επιβατικής κίνησης και της αεροπορικής διακίνησης εμπορευμάτων δεν εμφανίζουν καμία βελτίωση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπισινιάνι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα