Κέρδη 1% κατέγραψε ο Nikkei

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 11:17

Με το παραπάνω κάλυψε τις χθεσινές απώλειες ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος έκλεισε στη σημερινή συνεδρίαση στις 9.768,01, ενισχυμένος κατά 1%.

Στην άνοδο του δείκτη συνέβαλαν οι μετοχές φυσικών πόρων και ενέργειας οι οποίες ενισχύθηκαν λόγω της ανόδου στις τιμές των εμπορευμάτων μετά από αναπτέρωση των ελπίδων για έξοδο από την κρίση στις ΗΠΑ.

Κέρδη 2,3% κατέγραψε η Mitsubishi Motors Corp μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι έχει τιμολογήσει το ηλεκτρικό της μοντέλο χαμηλότερα από αντίστοιχο μοντέλο άλλης εταιρείας.

¶λμα 10,4% έκανε η ανταγωνίστρια Mazda Motor Corp, μετά την αναβάθμισή της από την Nikko Citigroup σε «αγορά/μέτριος κίνδυνος» από «διακράτηση/μέτριος κίνδυνος», η οποία αύξησε και την τιμή-στόχο της εταιρείας καθώς εκτιμά ότι η Mazda θα επανέλθει σε τροχιά κερδοφορίας το τέταρτο εξάμηνο.

Οι παίκτες της αγοράς επικεντρώνονται πλέον στα στοιχεία μισθολογίου που θα δημοσιευτούν αργότερα μέσα στην ημέρα και αναμένεται να επιβεβαιώσουν την αισιοδοξία ότι η εποχή της οικονομικής επιβράδυνσης πλησιάζει στο τέλος της.

Ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,6% κλείνοντας στις 916,56 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα