Συγκρατημένη αισιοδοξία

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 06 Ιουνίου 2009 00:01

Κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας επικρατούσε χθες στα διεθνή χρηματιστήρια, με τη Wall Street να καταγράφει οριακά κέρδη και με την Ευρώπη να σημειώνει άνοδο για τρίτη διαδοχική εβδομάδα.

Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό έπειτα από την ανακοίνωση των στοιχείων για την κατάργηση λιγότερων του αναμενομένου θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα, η αύξηση του ποσοστού ανεργίας στα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών εγείρει αμφιβολίες για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, μην αφήνοντας περιθώρια για σημαντική άνοδο των μετοχικών αξιών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,7%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε άνοδο 1,2%. Με θετικό πρόσημο -για τρίτη διαδοχική εβδομάδα- έκλεισε και ο δείκτης Dow Jones Stoxx 600.

Στη Βρετανία ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,2%, ενώ οριακά κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες σε Παρίσι και Φραγκφούρτη. Αλλά και στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, κλείνοντας στις 9.768,01 μονάδες.

Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο κέρδιζε έδαφος έναντι του ευρώ και του γιεν, ενώ σε κλοιό πιέσεων βρέθηκε η στερλίνα εξαιτίας του κλίματος πολιτικής αστάθειας που επικρατεί στη Βρετανία και τις ανησυχίες κατάρρευσης της κυβέρνησης σε μια εποχή κρίσιμη για τις προοπτικές της βρετανικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα