Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2009 10:33
UPD:10:36

Πτώση άνω του ενός δολαρίου καταγράφουν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», εξ αιτίας του ισχυρού δολαρίου και της αποκόμισης κερδών μετά τη σημαντική άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας.

Το δολάριο διεύρυνε τα κέρδη του έναντι μιας σειράς νομισμάτων, έχοντας καταγράψει, την Παρασκευή, τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο τουλάχιστον των τελευταίων πέντε μηνών.

Στις 10:15 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου διαμορφωνόταν στα 67,14 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 1,30 δολάρια.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε κατά 1,11 δολάρια στα 67,23 δολάρια το βαρέλι.

«Θα μπορούσαμε να δούμε ένα περισσότερο ισχυρό δολάριο αυτή την εβδομάδα και μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση και ενοποίηση στο σύνολο των εμπορευμάτων. Φαίνεται επίσης πως υπάρχει μια τεχνική αντίσταση στα 70 δολάρια», τονίζει αναλυτής της Commodity Warrants Australia.

Την Παρασκευή, η τιμή του αργού στα αμερικανικά προθεσμιακά συμβόλαια αναρριχήθηκε στα 70,32 δολάρια το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα