Airbus: «Δύσκολο» έτος για τις παραγγελίες το 2009

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2009 11:29

«Δύσκολο» έτος όσον αφορά στις παραγγελίες αεροσκαφών χαρακτηρίζει το 2009 η Airbus, αν και δεν αναμένει περισσότερες ακυρώσεις.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων της εταιρείας, Τζον Λίχι, στο Reuters, τα σχέδια της United Airlines να παραγγείλει έως 150 νέα αεροσκάφη από την Airbus ή την Boeing δείχνουν ότι η αγορά αρχίζει να αλλάζει πορεία.

«Αυτή είναι μια δύσκολη χρονιά για τις παραγγελίες», δήλωσε ο Λίρι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορέων (ΙΑΤΑ), στη Μαλαισία.

Τόσο η Airbus όσο και η αμερικανική ανταγωνίστριά της Boeing έχουν δει τη ζήτηση να περιορίζεται, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα αρκετοί αερομεταφορείς να ακυρώνουν ή να αναβάλλουν παραγγελίες τους.

Σύμφωνα με τον Λίχι, η Airbus αναμένεται να δεχθεί κάποιες παραγγελίες στο Paris Air Show, την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές της προηγούμενης χρονιάς. «Θα υπάρχουν μερικές ανακοινώσεις, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα έχουν σχέση με τις 400 παραγγελίες που είχαμε στην έκθεση της περασμένης χρονιάς», τόνισε.

Ο Λίρι εκτίμησε επίσης ότι δεν θα υπάρξουν πολλές ακυρώσεις παραγγελιών, ωστόσο προέβλεψε αρκετές αναβολές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα