Βουλγαρία: Μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ζητούν οι έμποροι

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009 08:11

Στην άμεση υλοποίηση πακέτου μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στη βουλγαρική οικονομία πρέπει να προχωρήσει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στη χώρα μετά τις εκλογές της 5ης Ιουλίου, σύμφωνα με τους εμπόρους.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της Βουλγαρικής Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Εμπορικών Ενώσεων (CITUB), Πλάμεν Ντιμιτρόφ, κάλεσε τα μέλη της συνομοσπονδίας να συμμετέχουν ενεργά στις γενικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στη γειτονική χώρα στις 5 Ιουλίου. Ο κ. Ντιμιτρόφ υποστηρίζει ότι η μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία θα έχει ως αποτέλεσμα την είσοδο μικρότερου αριθμού κομμάτων στη Βουλή, άρα και τον πιο εύκολο σχηματισμό κυβέρνησης.

Η CITUB υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις γενικές εκλογές, θα πρέπει να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση πακέτου μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στη βουλγαρική οικονομία.

Παράλληλα, η CITUB υποστηρίζει ότι η Βουλγαρία θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και ανταγωνιστικά, προκειμένου να διασφαλιστεί η εισροή ξένων επενδυτικών κεφαλαίων όχι κατ’ ανάγκη από την ΕΕ ή τις ΗΠΑ, αλλά από τις οικονομίες της Μέσης Ανατολής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Bta



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα