Πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης στην αγορά αλουμινίου

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009 10:39

Τάσεις σταθεροποίησης στην αγορά αλουμινίου και δημιουργίας προϋποθέσεων για περαιτέρω βελτίωσή της καταγράφονται στο «Βαρόμετρο Αλουμινίου», σύμφωνα με την Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τον Απρίλιο του 2009 οι παραδόσεις αλουμινίου μειώθηκαν κατά 33% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ σημειώθηκε, για πρώτη φορά φέτος, αύξηση 10% από τα χαμηλά του Μαρτίου.

«Τα αποτελέσματα του Απριλίου μπορούν να χαρακτηριστούν ενθαρρυντικά και δίνουν κάποια περιθώρια αισιοδοξίας καθώς η τάση σταθεροποίησης φαίνεται να επιβεβαιώνεται και με τα πρώτα στοιχεία του Μαΐου», επισημαίνει η ΑτΕ στην ανακοίνωσή της.

Παρόλ’ αυτά, η σταθεροποίηση παρατηρείται σε επίπεδα αρκετά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα περυσινά, σηματοδοτώντας μια δύσκολη πορεία ανάκαμψης για τον κλάδο, ο οποίος υφίσταται τις αρνητικές επιπτώσεις της διεθνούς ύφεσης αλλά και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη έρευνα έχει ξεκινήσει από την αρχή του έτους με πρωτοβουλία της Αλουμίνιον της Ελλάδος και βασίζεται σε συγκεκριμένες απαντήσεις που δίνουν οι Έλληνες μεταποιητές / διελαστές σε σχετικό ερωτηματολόγιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα