Fitch: Ενώπιον προκλήσεων οι ελληνικές τράπεζες

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009 12:15

Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια στις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες σημείωσαν σημαντική άνοδο το πρώτο τρίμηνο του 2009 και η Fitch αναμένει αύξηση του κόστους χορηγήσεων.

Αντιμέτωπες με προκλήσεις θα βρεθούν οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες στο υπόλοιπο του 2009, επισημαίνει η Fitch Ratings σε ειδική έκθεσή της, επικαλούμενη την αύξηση των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια στην εγχώρια αγορά και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι η δυνατότητα παραγωγής κερδών είναι ανθεκτική, λόγω του εκτεταμένου δικτύου λιανικής στην εγχώρια αγορά και των σχετικά κερδοφόρων δραστηριοτήτων του εξωτερικού.

«Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια στις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες σημείωσαν σημαντική άνοδο το πρώτο τρίμηνο του 2009 και η Fitch αναμένει αύξηση του κόστους χορηγήσεων καθώς το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν είναι πιθανό να επιδεινωθεί περαιτέρω στο υπόλοιπο του έτους», δήλωσε η Cristina Torrella, διευθύντρια στον τομέα Fitch Financial Institutions.

Συμπλήρωσε, πάντως, ότι τα λειτουργικά έσοδα διατηρήθηκαν σε καλά επίπεδα το πρώτο τρίμηνο του 2009, υποστηριζόμενα σε μεγάλο βαθμό από το σχετικά διευρυμένο επιτοκιακό περιθώριο.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα