Αίτηση χρεοκοπίας κατέθεσε η Arcandor

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009 16:21

Σύμφωνα με το γερμανικό όμιλο λιανικής, η αίτηση που κατέθεσε στο δικαστήριο αφορά στα καταστήματα Karstadt και τις μονάδες Primondo και Quelle, ενώ δεν συμπεριλαμβάνει την Thomas Cook, τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οίκο της Ευρώπης, όπου κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό.

Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές κατέθεσε σήμερα ο γερμανικός όμιλος λιανικής Arcandor, μετά την άρνηση της κυβέρνησης Μέρκελ να του χορηγήσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Σύμφωνα με την Arcandor, η αίτηση που κατέθεσε στο δικαστήριο αφορά στα καταστήματα Karstadt και τις μονάδες Primondo και Quelle, ενώ δεν συμπεριλαμβάνει την Thomas Cook, τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οίκο της Ευρώπης, όπου κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Arcandor ανεστάλη προσωρινά.

Επικαλούμενο κυβερνητική πηγή, το Reuters είχε αποκαλύψει νωρίτερα ότι ο όμιλος γνωστοποίησε στην κυβέρνηση ότι σχεδιάζει να καταθέσει αίτηση χρεοκοπίας και πως δεν σκοπεύει να ζητήσει εκ νέου κρατική βοήθεια, μετά την απόρριψη των προηγούμενων εκκλήσεών του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Arcandor, Καρλ-Γκέρχαρντ ¶ικ, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γερμανικός όμιλος χρειαζόταν τη στήριξη της κυβέρνησης προκειμένου να ανανεώσει πιστωτικές γραμμές, ύψους έως 170 εκατ. ευρώ, μέχρι την Παρασκευή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα