Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009 05:19
UPD:05:28

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής και οι ναυτιλιακές εταιρείες καθώς το πετρέλαιο υπερέβη τα 70 δολ. το βαρέλι, σε συνδυασμό με την ισχυροποίηση της τιμής των μετάλλων.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,1% φθάνοντας στις 103,28 μονάδες στις 9:54 π.μ. στο Τόκιο μετά από απώλειες δύο ημερών του 1,2%. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 46% από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών στις 9 Μαρτίου καθώς οι μετοχές από το Μουμπάϊ έως τη Σαγκάη έκαναν ράλι εν μέσω τόνωσης της αισιοδοξίας ότι η χειρότερη παγκόσμια ύφεση έχει περάσει.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,9%. Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι μετοχές στη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε χθες άνοδο 2,8% φθάνοντας στα 70,01 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 4 Νοεμβρίου. Ο δείκτης των έξι μετάλλων αναρριχήθηκε 3,8% στο Λονδίνο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από την 1η Ιουνίου. Ο χαλκός σημείωσε άνοδο 5% στη Νέα Υόρκη.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα