Κοντά στο φράγμα των 10.000 ο Nikkei

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009 10:58
UPD:11:03

Σημαντική άνοδο 2,1% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ψυχολογικό φράγμα των 10.000 μονάδων, χάρη στα καινούργια κεφάλαια που έχουν εισρεύσει στη χρηματιστηριακή αγορά λόγω της αισιοδοξίας για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Υψηλά κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές εταιρειών φυσικών πόρων, ενώ οι μετοχές πετρελαιοειδών και μετάλλων ενισχύθηκαν χάρη στις αναβαθμίσεις από τις χρηματιστηριακές, βοηθώντας τις αγορές να αντιπαρέλθουν την απροσδόκητη πτώση στις παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ο Nikkei έκλεισε στις 9.991.49 μονάδες καταγράφοντας νέο ρεκόρ οκτώ μηνών, ενώ ο πιο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε στις 937,01 μονάδες, ενισχυμένος κατά 2%.

«Η αισιοδοξία είναι διάχυτη και υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, χωρίς ουσιαστικό λόγο ρευστοποίησης σε αυτή τη φάση», παρατηρεί ο Χιροάκι Οσακάμπε, διαχειριστής κεφαλαίων στην Chibagin Asset Management.

«Φυσικά εξακολουθεί να υπάρχει χάσμα ανάμεσα στα εταιρικά κέρδη και το ράλι που βλέπουμε να κάνει ο Nikkei, αλλά πολλοί μικροεπενδυτές κάνουν την επανεμφάνισή τους στην αγορά, με αποτέλεσμα να κατευθύνονται αρκετά κεφάλαια στις μετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα