Google: Κοντά στον στόχο της για φτηνή, πράσινη ενέργεια

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009 11:35

Το στόχο της να παράγει «πράσινη» ενέργεια που θα είναι φτηνότερη από τον άνθρακα προσεγγίζει η διοίκηση της Google Inc, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του «τσάρου της πράσινης ενέργειας» που έχει αναλάβει το έργο.

Ο Μπιλ Γουέιλ τόνισε ότι η Google έχει έρθει πολύ πιο κοντά στο στόχο που είχε θέσει στα τέλη του 2007 για παραγωγή φτηνής ανανεώσιμης ενέργειας και παρουσίασε την τεχνολογική πρόοδο που έχει σημειώσει η εταιρεία.

Τα τελευταία χρόνια, η Google έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις σε προηγμένες τεχνολογίες γεωθερμικής και αιολικής ενέργειας. Στο επίκεντρο των μηχανικών βρίσκεται, ωστόσο, η ηλιοθερμική ενέργεια –μια μορφή ηλιακής ενέργειας με την οποία θερμαίνεται ένα υλικό που παράγει ατμό, ο οποίος τροφοδοτεί μια τουρμπίνα. Ταυτόχρονα, τα κάτοπτρα εστιάζουν στις ηλιακές ακτίνες στο θερμαινόμενο υλικό.

Αντιθέτως τα φωτοβολταϊκά, τα οποία είναι πιο γνωστά για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, μετατρέπουν απευθείας την ηλιακή ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια.

«Αναζητούμε φτηνούς τρόπους για να εξασφαλίσουμε υψηλές θερμοκρασίες και αντανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας από τους ηλιοστάτες σε ένα σημείο εστίασης το οποίο είναι το υλικό που προσπαθούμε να θερμάνουμε. Κατά τη γνώμη μου, έχουμε κάνει ενδιαφέροντα βήματα προόδου τους τελευταίους 6-9 μήνες», επισημαίνει ο Γουέιλ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα