Οι Κινέζοι «κλείνουν το μάτι» στα υπερπολυτελή αυτοκίνητα

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009 18:06

Σε τρία έως πέντε χρόνια, η Κίνα θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση εισαγωγών των υπερπολυτελών σπορ αυτοκινήτων Lamborghini, εκτοπίζοντας την Ιταλία, σύμφωνα με σημερινή δήλωσε του διευθύνοντα συμβούλου της αυτοκινητοβιομηχανίας, Στέφαν Βίνκελμαν.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Reuters για τον κλάδο πολυτελείας, ο CEO της Lamborghini επισήμανε ότι μέχρι πρότινος, οι Κινέζοι ταύτιζαν την πολυτέλεια με τον προσωπικό σοφέρ παρά με τα σπορ αυτοκίνητα, κυρίως εξαιτίας της κακής κατάστασης των δρόμων, της κυκλοφοριακής συμφόρεσης και των προτύπων οδήγησης.

Πιστεύει, ωστόσο, ότι η οδήγηση των σπορ αυτοκινήτων θα κερδίσει έδαφος στην Κίνα, παράλληλα με τη βελτίωση των υποδομών και τη στροφή των Κινέζων προς τα επώνυμα ευρωπαϊκά προϊόντα.

«Σε ένα χρόνο αλλάζουν τόσο γρήγορα όσο εμείς σε δύο δεκαετίες», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Γνωρίζουν τις επωνυμίες που έχουν πέραση στην Ευρώπη και λατρεύουν κάθε τι το ευρωπαϊκό».

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, πάντως, οι πωλήσεις υπερπολυτελών αυτοκινήτων στην Κίνα αναμένεται να διατηρηθούν σε σταθερά επίπεδα, παρά την κάθετη πτώση των πωλήσεων σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα