Χωρίς κατεύθυνση

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009 00:01

Πορείες αντίθετες ακολούθησαν χθες οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Στη Wall Street τις μετοχές έθεσαν υπό πίεση η απογοητευτική ανταπόκριση στη δημοπρασία αμερικανικών κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας, αλλά και το άλμα στις τιμές του πετρελαίου, καθώς πυροδότησε ανησυχία για επιτάχυνση του πληθωρισμού και επακόλουθη αύξηση των επιτοκίων, που θα απειλούσε την οικονομική ανάκαμψη.

Οι ρευστοποιήσεις διαχέονταν σε όλους τους κλάδους με τους βασικούς δείκτες Dow Jones και S&P 500 να καταγράφουν απώλειες άνω του 1%.

Στις τράπεζες, η Wells Fargo και η Morgan Stanley είχαν απώλειες περίπου 3,5%, καθώς οι αποδόσεις των 10 ετών ομολόγων, που επηρεάζουν τα επιτόκια των καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι αμερικανικές μετοχές θα υποχωρήσουν το προσεχές διάστημα από τα υψηλά επταμήνου, στα οποία έχουν σκαρφαλώσει.

Στην Ευρώπη πάντως ο δείκτης FTSEurofirst κατάφερε να παραμείνει σε ανοδική τροχιά, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε τράπεζες, πετρελαιοβιομηχανίες και μεταλλευτικές επιχειρήσεις. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύθηκε 1,2% στις 879,98 μονάδες έχοντας ενδοσυνεδριακά κινηθεί ανάμεσα στις 870,37 και τις 889,75 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα