Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009 05:21
UPD:05:31

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., μετά την ανακοίνωσή της για μείωση των πωλήσεων. Οι μετοχές των εταιρειών με υλικά κινήθηκαν ανοδικά εν μέσω εικασιών ότι οι χαλυβουργίες αυξάνουν την παραγωγή τους.

Πέντε μετοχές σημείωναν απώλειες σε κάθε τρεις που σημείωναν άνοδο στον ΜSCI Asia Pacific Index, ο οποίος υποχώρησε 0,3% στις 104,26 μονάδες στις 10:55 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης έχει αναρριχηθεί 48% από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών που υποχώρησε στις 9 Μαρτίου εν μέσω αισιοδοξίας ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,3% καθώς η κυβέρνηση είπε ότι το ΑΕΠ συρρικνώθηκε στο 14,2% ετησίως το τελευταίο τρίμηνο. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,3% και στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 υποχώρησε 0,6%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index απώλεσε 0,4% μετά την πτώση των τραπεζικών μετοχών καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα σε οκτώ μήνες. Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ενδέχεται να αλλάξει κάποια αποθέματά της από αμερικανικά ομόλογα σε ομόλογα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), δήλωσε χθες ο πρώτος αναπληρωτής διοικητής της τράπεζας, Alexei Ulyukayev.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα