Πάνω από το φράγμα των 10.000 μονάδων έκλεισε ο Nikkei

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009 11:20

Έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 10.000 μονάδων ο Nikkei στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης –για πρώτη φορά μετά από οκτώ μήνες– χάρη στα αισιόδοξα μηνύματα από την Ιαπωνία και την Κίνα που τροφοδότησαν τις ελπίδες για παγκόσμια ανάκαμψη και οδήγησαν σε μαζικές αγορές.

¶νοδο 5% σημείωσε η Nomura Holdings μετά την αναβάθμισή της από τη Merrill Lynch από «ουδέτερη» σε «αγορά», η οποία εκτιμά ότι η κερδοφορία της εταιρείας θα επιστρέψει σε θετικό έδαφος την επόμενη χρήση.

Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν για την Κίνα υποδεικνύουν ανάκαμψη του ρυθμού ανάπτυξης της παραγωγής και των πιστώσεων, επαληθεύοντας την πεποίθηση ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι ο ιαπωνικός δείκτης που έκλεισε σήμερα στις 10.170,82 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,6% θα κάνει ένα «διάλειμμα», καθώς έχει ολοκληρώσει τρεις συνεχείς εβδομάδες ανόδου.

«Οι αγοραστές επέστρεψαν και το κλίμα είναι καλό. Αλλά ο καταιγισμός των ενδείξεων ανάκαμψης έχει εξαντλήσει τα περιθώριά του και θα χρειαστούν σημάδια βελτίωσης της εταιρικής κερδοφορίας, όπως αναθεώρηση των προβλέψεων προς τα πάνω σε ένα μήνα από τώρα προκειμένου να διευρυνθούν τα κέρδη. Προς το παρόν αναμένουμε αφομοίωση των κερδών», δήλωσε ο Κοΐκι Ογκάβα, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Daiwa SB Investments.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα