Σερβία: Δάνειο 140 εκατ. € από την ΕΤΕπ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009 09:53

Δάνειο ύψους 140 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την υλοποίηση έργων υποδομών και ενέργειας, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς τη Σερβία.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΤΕπ επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για μια σειρά «δράσεων» της τράπεζας στη Σερβία, η οποία εντάσσεται στο συνολικό πακέτο μέτρων, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, η ΕΤΕπ χρηματοδοτεί το 100% του συνολικού κόστους των έργων που θα προτείνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το 50% άλλων έργων.

Η «παρουσία» της ΕΤΕπ στη Σερβία, από το 2001, είχε ως αποτέλεσμα να εισρεύσουν στη χώρα ποσά άνω του 1,7 δισ. ευρώ. Πέρυσι ένα δάνειο, ύψους 250 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έδωσε - σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση - ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τα έργα προτεραιότητας την τρέχουσα περίοδο είναι αυτά της περιβαλλοντικής προστασίας, των σιδηροδρομικών και οδικών υποδομών, της μεταφοράς ενέργειας, καθώς και του εκσυγχρονισμού παραγωγικών εγκαταστάσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα