ΠΑΣΟΚ: Απόπειρα συρρίκνωσης του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΤΕ

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 15:15

Για απόπειρα συρρίκνωσης του δημόσιου και εθνικού χαρακτήρα της μετοχικής βάσης της Εθνικής Τράπεζας, αυξάνοντας τους κινδύνους σε μια περίοδο μεγάλων κλυδωνισμών, κατηγορεί τη διοίκηση της ΕΤΕ η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη ΑΜΚ.

Σύμφωνα με τη Λούκα Κατσέλη, η διοίκηση της ΕΤΕ προσπαθεί ουσιαστικά να «πετάξει» έξω τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας και να αποφύγει κάθε κοινωνικό και δημόσιο έλεγχο, με την ανάκληση των προνομιούχων μετοχών που έχει πρόσφατα αγοράσει το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης των τραπεζών.

Η κ. Κατσέλη καλεί, παράλληλα, την κυβέρνηση να πάρει επίσημα θέση όσον αφορά στις κινήσεις της διοίκησης της ΕΤΕ και να εγγυηθεί την απρόσκοπτη συμμετοχή των Ασφαλιστικών Ταμείων στην αύξηση. Διερωτάται, μάλιστα, αν η ΑΜΚ έχει κάποια σχέση με τυχόν αδημοσίευτες ζημιές της τράπεζας που συνδέονται με την επέκτασή της σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης

«Η Εθνική Τράπεζα δεν είναι απλώς μια άλλη ιδιωτική τράπεζα. Η διαχρονική παρουσία της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόσφατη ιστορία της πατρίδας μας. Αποτελεί ουσιαστικό πυλώνα του τραπεζικού μας συστήματος, που σε περιόδους κρίσης, όπως άλλωστε φάνηκε τους προηγούμενους μήνες, παίζει καθοριστικό, σταθεροποιητικό ρόλο τόσο για τους καταθέτες, όσο και για την χρηματοπιστωτική αγορά», υπογραμμίζει η κ. Κατσέλη στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα