Αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση ο Κ. Μαρκόπουλος

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 15:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση εμφανίστηκε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, εκτιμώντας πως δεν θα σημειωθεί πτώση σε διψήφιο ποσοστό σε ό,τι αφορά τις αφίξεις ξένων τουριστών. Ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του για τα μέχρι τώρα στοιχεία για τις αεροπορικές αφίξεις στο πρώτο πεντάμηνο που εμφανίζουν πτώση 8,8%.

Επίσης, προέβλεψε πως ο εσωτερικός τουρισμός θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ σε σχετικά με το τουριστικό συνάλλαγμα δεν θέλησε να προβεί κάποια εκτίμηση.

Σε ό,τι αφορά τη νομοθετική δραστηριότητα του υπουργείου, ανέφερε πως μετά το νομοσχέδιο για τη λειτουργική τακτοποίηση των ξενοδοχείων έρχονται τα νομοσχέδια που αφορούν: Την κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, τη λειτουργία της Αγροτουριστικής αλλά και τη λειτουργία των τουριστικών γραφείων. Γνωστοποίησε επίσης πως στην τελική ευθεία είναι και το νομοσχέδιο για τα Extreme Sports.

Σχετικά με τη λειτουργία της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) ο υπουργός επανέλαβε ότι θα συγχωνευθεί με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ) υποστηρίζοντας ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη για να μειωθεί το ελληνικό κράτος. Διαβεβαίωσε πάντως πως όσοι διαγωνισμοί τρέχουν από την ΕΤΑ δεν θα σταματήσουν, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου το θέμα θα έχει τακτοποιηθεί.

Επίσης, με ορίζοντα την επόμενη τουριστική χρονιά το υπουργείο θα προκηρύξει άμεσα το νέο διεθνή διαγωνισμό για τη διαφημιστική καμπάνια της Ελλάδας στο εξωτερικό προκειμένου έως το Δεκέμβριο να είναι όλα έτοιμα για να τρέξει αυτή στις αγορές του κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό θα προκηρυχθεί και αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη μορφή όλων των τουριστικών περιπτέρων που παρουσιάζει ο ΕΟΤ στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις.

Τέλος, για το 2010 το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης καταθέτει αυτές τις ημέρες την επιστολή για τη διεκδίκηση ενός διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα με την επωνυμία Regata Louis Vouiton, προκειμένου αυτή να διεξαχθεί στα νερά του Αιγαίου. Ο κ. Μαρκόπουλος θεωρεί ότι εάν ευοδωθεί αυτή η πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση του αγώνα θα αποτελέσει τόσο διαφήμιση για την Ελλάδα όσο και θα προσελκύσει ικανό αριθμό επισκεπτών. Στη Βαλένθια, όπως ανέφερε, όπου έγινε αυτός ο αγώνας, οι επισκέπτες έφτασαν τις 300.0000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα