Βουτιά 4,62% στο Χ.Α.

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων η μετοχή της ΕΤΕ
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 17:53

Μεγάλη πτώση κατά 4,62% σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α., ο οποίος έκλεισε στις 2.279,96 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 2.270,32 μονάδες με τις απώλειές του να αγγίζουν το 5%.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατέγραψε μεγάλες απώλειες 10,69% και διαμορφώθηκε στα 18,30 ευρώ.

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των 1,25 δισ. ευρώ, προτείνει η διοίκηση της ΕΤΕ. Η απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση του δ.σ. στις 18 Ιουνίου.

Όπως δήλωσαν στο Reuters χρηματιστηριακοί αναλυτές, η μετοχής της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας υποχωρεί αισθητά καθώς η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα είναι σημαντικά χαμηλότερη της τρέχουσας.

«Ο πληθωρισμός των μετοχών από την αύξηση κεφαλαίου και η σχετικά χαμηλή τιμή διάθεσης, σε σχέση με την τρέχουσα, οδηγούν σε αυτή την πτώση της Εθνικής σήμερα», δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ο κ. Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, αναλυτής στη Marfin Analysis.

Η σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αναμένεται να δώσει στην Εθνική Τράπεζα την ευελιξία να ενισχύσει την παρουσία της στη νοτιοανατολική Ευρώπη, δήλωσε ο κ. Τάκης Αράπογλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/16/1677996.htm .

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε τα 322 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνο 2,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Οι τιμές 199 μετοχών κατέγραψαν απώλειες, 31 σημείωσαν άνοδο και 27 παρέμειναν σταθερές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα