BΑT: Εξαγορά της Bentoel έναντι 494 εκατ. δολ.

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 09:24
UPD:09:36

Το ποσό των 494 εκατ. δολαρίων συμφώνησε να καταβάλει η British American Tobacco, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια τσιγάρων της Ευρώπης, για την εξαγορά του 85% της ινδονησιακής εταιρείας PT Bentoel Internasional Investama.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η βρετανική εταιρεία αναφέρει ότι προσφέρει 873 ρουπίες για κάθε μετοχή της Bentoel. Ο τίτλος της τελευταίας ενισχύθηκε στο χρηματιστήριο της Τζακάρτα κατά 6,7% στις 800 ρουπίες.

Η εξαγορά αναμένεται να βοηθήσει τη BAT, η οποία πουλά τα τσιγάρα Lucky Strike και Benson & Hedges, να επεκταθεί σε μια χώρα, όπου υπάρχουν μικροί περιορισμοί στη διαφήμιση και καθόλου περιορισμοί στις πωλήσεις σε ανηλίκους.

Το 2005, η Philip Morris κατέβαλε περίπου 5 δισ. δολάρια για το 97% της PT HM Sampoerna, καθιστώντας την εταιρεία της Ινδονησίας τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια τσιγάρων στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το ένα τρίτο των 248 εκατ. κατοίκων της Ινδονησία είναι καπνιστές, έναντι 21% στις ΗΠΑ. Η Ινδονησία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια καπνού βάσει όγκου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα