Δεν σχεδιάζει ΑΜΚ η Eurobank

Δηλώσεις Ν. Νανόπουλου στο Reuters
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 11:46
UPD:12:10

Δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου η EFG Eurobank, διευκρίνισε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Νίκος Νανόπουλος, τονίζοντας ότι η τράπεζα είναι ισχυρή κεφαλαιακά.

«Η Εurobank είναι σε καλή κεφαλαιακή κατάσταση και κατά συνέπεια δεν έχει ανάγκη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου», δήλωσε ο κ. Νανόπουλος στο Reuters.

«Η Εurobank είναι σε καλή κεφαλαιακή κατάσταση και κατά συνέπεια δεν έχει ανάγκη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου», δήλωσε ο κ. Νανόπουλος.

Τόνισε, δε, ότι η τράπεζα έχει ισχυρούς και βελτιούμενους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, οι οποίοι, όπως είπε, αναμένεται να ισχυροποιηθούν περαιτέρω οργανικά.

Χθες, η Eθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στις 18 Ιουνίου την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους έως 1,25 δισ. ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης.

Ο κ. Νανόπουλος πρόσθεσε ότι η Eurobank θα προχωρήσει στην έκδοση υβριδικού ομολόγου.

«Ήμασταν η πρώτη τράπεζα που ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την έκδοση υβριδικού ομολόγου έως του ποσού των 500 εκατ. ευρώ», ανέφερε, επισημαίνοντας πως «αυτό θα ενισχύσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 κατά 1% περίπου».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα