ΥΠΑΝ: Προτεραιότητα η καθημερινότητα του πολίτη

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 13:24
UPD:18:05
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε γρήγορες, πρακτικές αλλαγές που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας πως το υπουργείο Ανάπτυξης συνδέεται με την καθημερινότητα, αλλά και τις προοπτικές της οικονομίας.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για μια σειρά από πρωτοβουλίες του ΥΠΑΝ, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πρόοδο των κοινοτικών προγραμμάτων, σημειώνοντας ότι το Γ' ΚΠΣ κλείνει με απορροφητικότητα 107%. Την ίδια ώρα, σημείωσε, το ΕΣΠΑ έχει κάνει καλή εκκίνηση και στόχος είναι να έχει ενεργοποιηθεί το 45% των προγραμμάτων έως τον Οκτώβριο.

Κ. Χατζηδάκης: Το Γ' ΚΠΣ κλείνει με απορρόφηση 107%

Κ. Χατζηδάκης: Το Γ' ΚΠΣ κλείνει με απορρόφηση 107%

Ο υπουργός Ανάπτυξης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μείωση των τιμών των τροφίμων που -όπως είπε- έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα, στις πρωτοβουλίες στον τομέα των καυσίμων, όπου κάθε Δευτέρα δημοσιοποιούνται οι τιμοκατάλογοι (η Ελλάδα -τόνισε- είναι η όγδοη φθηνότερη χώρα στην Ευρώπη), αλλά και στο θέμα της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τη ΔΕΠΑ.

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τόνισε ότι από τη δεύτερη φάση του ΤΕΜΠΜΕ έχουν δοθεί 10.000 δάνεια και στόχος είναι να προωθηθεί περαιτέρω το πρόγραμμα.

Απαντώντας τέλος, σε ερώτηση για το θέμα του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μανώλη ο κ. Χατζηδάκης αρκέστηκε να πει ότι έχει δοθεί ξεκάθαρη απάντηση από την κυβέρνηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα