Απώλειες 1,4% σημείωσε ο Nikkei

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009 11:21

Απώλειες 1,4% κατέγραψε σήμερα ο δείκτης Nikkei, ο οποίος απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τα υψηλά οκτώ μηνών που είχε σημείωσει την περασμένη εβδομάδα, κλείνοντας στις 9.703,72 μονάδες.

Ένας από τους βασικούς λόγους της υποχώρησης είναι οι πτωτικές τάσεις στον τραπεζικό κλάδο της Ιαπωνίας που ακολουθεί τις τάσεις των τραπεζών στις ΗΠΑ, ενώ ζημίες σημείωσαν και οι εξαγωγικές εταιρείες –όπως η Honda Motor Co– εξαιτίας της ανατίμησης του γεν έναντι του δολαρίου.

Σε ρευστοποίηση κερδών προχώρησαν οι επενδυτές εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί για τις προοπτικές περαιτέρω ανόδου της οικονομίας, με τις μετοχές των Konica Minolta και Ricoh να παραπαίουν μετά τις δυσοίωνες προοπτικές πώλησης των πολυμηχανημάτων εκτύπωσης.

Παρά την υποχώρηση των μεγάλων εξαγωγέων, η Mitsubishi Motors Corp κατέγραψε κέρδη 3,3% μετά τα δημοσιεύματα για λογική τιμολόγηση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα κυκλοφορήσει από τη αυτοκινητοβιομηχανία το 2012.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έκλεισε στις 9.703,72, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 1,3% στις 911,21 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα