Παρέμβαση ΚΚΕ για τους ροδακινοπαραγωγούς

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009 17:04

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί κατέθεσε σήμερα στη Βουλή το ΚΚΕ.

Όπως ανέφερε το ΚΚΕ, οι ροδακινοπαραγωγοί της χώρας βρίσκονται για μια ακόμη χρονιά σε τραγική κατάσταση, καθώς «ένα μεγάλο μέρος της περσινής παραγωγής συμπύρηνων ροδάκινων αν και δόθηκε σε εξευτελιστικές τιμές παραγωγού των 0,18-0,19 ευρώ/κιλό, είναι ακόμη απλήρωτο από τους κονσερβοβιομήχανους και φτάνει περίπου το ύψος των 4 εκατ. ευρώ».

«Για τη νέα σοδειά του 2009 που ξεκίνησε, κυριαρχεί η αγωνία ότι θα μείνει απούλητη. Καμία συμφωνία δεν υπάρχει και οι εκβιασμοί και απειλές της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ) για δυνατότητα απορρόφησης μόνο του 50% της αναμενόμενης παραγωγής δημιουργούν ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους παραγωγούς» πρόσθεσε.

Το ΚΚΕ υποστήριξε ότι «η ΚΟΑ Οπωροκηπευτικών της ΕΕ όχι μόνο δεν λύνει, αλλά επιδεινώνει τα οξυμμένα προ¬βλήματα και εντείνει την παρατεταμένη αρνητική πορεία της σημαντικής για τη Κεντρι¬κή Μακεδονία και συνολικά τη χώρα παραγωγής ροδάκινων».

Το ερώτημα που θέτει λοιπόν το ΚΚΕ στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι αν «θα πιέσει με συγκεκριμένα μέτρα τους κονσερβοποιούς για την άμεση εξόφληση επιτέλους της περσινής ροδακινοπαραγωγής» και «ποια είναι τα μέτρα και οι εγγυήσεις της κυβέρνησης για την απορρόφηση με ικανοποιητικές τιμές όλης της φετινής παραγωγής».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα