Με γοργά βήματα προχωρά το Bing της Microsoft

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009 17:47

Συνεχίζει να κερδίζει έδαφος η μηχανή αναζήτησης της Microsoft εις βάρος των αντιπάλων της, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του κλάδου που έδωσε χθες στο φως της δημοσιότητας η εταιρεία αναλύσεων comScore.

Ο ηγέτης της αναζήτησης στο διαδίκτυο, Google –η οποία με τη σειρά της αναζητεί τρόπο να εισβάλει στην αγορά λογισμικού που δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο η Microsoft– είναι καρπός πολλών χρόνων, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Microsoft, Στιβ Μπόλμερ.

«Η πρώτη ανταπόκριση ήταν πολύ καλή», δήλωσε στη διάρκεια συνεδρίου στο Ντιτρόιτ ο Μπόλμερ. «Δεν θέλω να έχω υπερβολικές προσδοκίες. Πρέπει να συνεχίσουμε σταθερά και να παραμένουμε πρωτοπόροι για πολύ καιρό», προσέθεσε.

Την εργάσιμη εβδομάδα 8-12 Ιουνίου, το 12,1% των αναζητήσεων στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε μέσω του Bing, έναντι του 11,3% και του 9,1% τις δύο προηγούμενες εβδομάδες.

Το Μάιο, η Google πραγματοποίησε το 65% των αναζητήσεων και ακολούθησε η Yahoo με 20,1% και τελευταία η Microsoft με 8%.

Με αγωνία αναμένουν οι αναλυτές τα ολοκληρωμένα στοιχεία Ιουνίου προκειμένου να αξιολογήσουν πόσο επιτυχημένο είναι το ντεμπούτο της Microsoft.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα