«Ναι» σε δεκαήμερο προσφορών πριν τις επίσημες εκπτώσεις

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009 22:56

Ψηφίστηκε ρύθμιση, την οποία εισηγήθηκε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται στους καταστηματάρχες να προχωρούν σε δεκαήμερο προσφορών πριν τις επίσημες εκπτώσεις έως και για το 50% των προϊόντων τους.

Ο κ. Βλάχος υποστήριξε τον επείγοντα χαρακτήρα της ρύθμισης αυτής, τονίζοντας ότι το μέτρο είναι αναγκαίο για την τόνωση της αγοράς καθώς ο μήνας που διανύουμε αναμένεται να αποδειχθεί κρίσιμος για τον εμπορικό κόσμο.

«Με δεδομένο ότι οι εκπτώσεις αρχίζουν περίπου μετά από ένα μήνα, για να δουλέψει καλύτερα η αγορά νομίζω ότι πρέπει να της δώσουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσει αυτό το διάστημα με προσφορές, που θα ισχύουν βεβαίως για ένα δεκαήμερο και με βάση το νόμο, θα απευθύνονται σε ύψος έως το 50% των εμπορευμάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ψηφίστηκαν ακόμη:

- Η τροπολογία με την οποία καθορίζεται η διαδικασία διάθεσης των βιοκαυσίμων στην εγχώρια αγορά και απορρόφησης βιοντίζελ.

- Η τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται με τρόπο εξαιρετικό το ζήτημα των γενικότερων όρων δόμησης και πολεοδομικής αδειοδότησης των εγκαταστάσεων που κατασκευάζονται δίπλα ή μέσα σε αυτοκινητόδρομους.

- Η τροπολογία για την αντικατάσταση - με χρηματοδότηση από το ΥΠΑΝ - οικιακών ηλεκτρικών συσκευών με άλλες όμοιες συσκευές υψηλής ενεργειακής απόδοσης και την απόσυρση αυτών μέσω συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης και ανακύκλωσης από πιστοποιημένους φορείς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα