Ελπίδες για ανάκαμψη

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009 00:01

Ελπιδοφόρα μηνύματα από το μέτωπο της μεταποίησης και ενδείξεις σταθεροποίησης στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ επανέφεραν τις ελπίδες για ανάκαμψη στο προσκήνιο και τους δείκτες των μετοχών σε θετικό έδαφος.

Στη Wall Street τράπεζες και μεταλλευτικές επιχειρήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Οι μετοχές των Bank of America Corp. και JPMorgan Chase & Co. κατέγραφαν κέρδη άνω του 4%, άνοδο 2,5% σημείωνε η Alcoa. Μεικτές τάσεις επικράτησαν στον τεχνολογικό τομέα, με αποτέλεσμα ο δείκτης Νasdaq να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε θετικό και αρνητικό πρόσημο.

Σε ανοδική τροχιά βρέθηκαν ύστερα από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις οι μετοχές και στην Ευρώπη. Ο δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 850,62 μονάδες. Ο FTSE100 στο Λονδίνο είχε οριακή άνοδο (0,06%).

Στη Φραγκφούρτη ο Xetra Dax ενισχύθηκε 0,8%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 είχε κέρδη 1%. Η μεγαλύτερη κινητικότητα κατεγράφη στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Αν και τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης οι μετοχές των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών δέχονταν πιέσεις, στη συνέχεια κατάφεραν να γυρίσουν σε θετικό έδαφος.

Στις αγορές συναλλάγματος, το ευρώ διεύρυνε τα κέρδη του έναντι του δολαρίου και των άλλων μεγάλων νομισμάτων, εν μέσω φημολογίας ότι η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών αγοράζει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα για λογαριασμό της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας, με στόχο την αποδυνάμωση του φράγκου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα