Στηρίγματα στις μετοχές

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009 00:01

Δηλώσεις αξιωματούχων του ΔΝΤ αλλά και διεθνών οίκων περί ενθαρρυντικών ενδείξεων στην οικονομία προσέφεραν χθες στήριγμα στις μετοχές. Τα κέρδη ήταν μεγαλύτερα για τις αγορές της Ευρώπης, όπου το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst ενισχύθηκε 1,3%, στις 861,63 μονάδες, περιορίζοντας έτσι τις εβδομαδιαίες απώλειές του στο 2,7%.

Στον κλάδο των τραπεζών οι μετοχές των ισπανικών Banco Satander και BBVA είχαν κέρδη 5% και 3,66% αντίστοιχα, οι βρετανικές Barclays και Standard Chartered ενισχύθηκαν περίπου 2%, ενώ οι γαλλικές Credit Agricole και Societe General είχαν άνοδο 1,62% και 1,22% αντίστοιχα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι Dow Jones και S&P 500 αμφιταλαντεύονταν ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες, ενώ αξιόλογη άνοδο σημείωνε μόνο ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq.

Το ευρώ παρέμεινε και χθες σε θετικό έδαφος έναντι του δολαρίου, με τις ελπίδες ότι η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς ανάκαμψη να περιορίζουν την ελκυστικότητα του αμερικανικού νομίσματος.

Το ανανεωμένο κλίμα αισιοδοξίας έστρεψε το ενδιαφέρον των επενδυτών προς περισσότερο ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις, όπως μετοχές, εμπορεύματα και ισοτιμίες υψηλότερων αποδόσεων, όπως το δολάριο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Παρ' όλα αυτά, οι απώλειες του αμερικανικού νομίσματος ήταν περιορισμένες, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή της συνεδρίασης της Φέντεραλ Ριζέρβ την επόμενη εβδομάδα σε συνδυασμό με νέο ρεκόρ εκδόσεων αμερικανικού χρέους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα