Ιαπωνία: Ανέκαμψε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 06:25
UPD:14:48

Λιγότερο απαισιόδοξοι εμφανίστηκαν αυτό το τρίμηνο οι Ιάπωνες επιχειρηματίες και η ζήτηση για την παροχή υπηρεσιών αυξήθηκε τον Απρίλιο εν μέσω ενδείξεων ότι η χειρότερη ύφεση μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο υποχωρεί.

Η εμπιστοσύνη διαμορφώθηκε αυτό το τρίμηνο στο μείον 13,2 έναντι μείον 66 που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου και του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών. Ο δείκτης παροχής υπηρεσιών αναρριχήθηκε 2,2% έναντι του Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ο δείκτης Nikkei 225 έχεις σημειώσει άνοδο 39% μετά την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα 26 ετών στις 10 Μαρτίου μετά την αύξηση των εικασιών ότι τα κυβερνητικά πακέτα στήριξης ύψους 2,2 τρισ. δολ. ανά τον κόσμο θα τονώσουν την εξωτερική ζήτηση για ιαπωνικά προϊόντα.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 96,12 ανά δολάριο στις 8:55 π.μ. στο Τόκιο, από 96,08 πριν από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων. Αρνητικός δείκτης της επιχειρηματικής δραστηριότητας σημαίνει ότι η απαισιόδοξοι υπερέβησαν τους αισιόδοξους.

Η σημερινή επιχειρηματική εμπιστοσύνη προσφέρει μια εικόνα για την έρευνα Tankan της Bank of Japan που θα δοθεί στη δημοσιότητα την 1η Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα