Πιθανή κατάρρευση της ΒΑ «βλέπει» ο Ρ. Μπράνσον

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 16:07
UPD:16:20

Την αβεβαιότητά του ως προς το αν η British Airways θα καταφέρει να επιβιώσει μέσα στην τρέχουσα χρηματοοικονομική κρίση εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Virgin Airways, Ρίτσαρντ Μπράνσον, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Παράλληλα, τάχθηκε κατά μιας ενδεχόμενης διάσωσης του βρετανικού αερομεταφορέα από το κράτος, σε περίπτωση που αυτός καταρρεύσει.

ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Virgin Airways δήλωσε πως δεν σχεδιάζει να καταθέσει προσφορά για την BΑ, καθώς η εταιρεία έχει αυξημένα χρέη.

«Αν όντως καταρρεύσουν, η κυβέρνηση θα πρέπει να τους αφήσει (να καταρρεύσουν)», δήλωσε ο Μπράνσον. «Απλά και μόνο επειδή ήταν κάποτε ο εθνικός αερομεταφορέας, αυτό δεν σημαίνει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να επεμβαίνει και να τον διασώζει», πρόσθεσε.

Ο Μπράνσον – του οποίου η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της British Airways στις πτήσεις μακρινών διαδρομών από τη Βρετανία – δήλωσε πως δεν σχεδιάζει να καταθέσει προσφορά για την BΑ, καθώς η εταιρεία έχει αυξημένα χρέη.

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού αερομεταφορέα, Ουίλι Ουόλς, προχωρά σε περικοπές θέσεων εργασίας και επιχειρεί να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων, έπειτα από ζημίες 375 εκατ. στερλινών που ανακοίνωσε η εταιρεία για το 12μηνο μέχρι το Μάρτιο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα