Αιχμές ΚΚΕ για αναληθή ποσοστά ανεργίας

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 16:40

«Η αύξηση της ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφουν τα στοιχεία της ΕΣΥΕ», τονίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας τα ποσοστά που ανακοινώθηκαν σήμερα για το πρώτο τρίμηνο του 2009.

«Το φούντωμα της ανεργίας δεν είναι προσωρινό. Επιδεινώνεται από την κρίση αλλά θα εξακολουθήσει να αυξάνεται και μετά από αυτή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του και συμπληρώνει: «Χαρακτηρίζει όλες τις χώρες της ΕΕ, αποδεικνύοντας ότι η στρατηγική της - στην οποία συμφωνούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - υπέρ της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, δεν περιορίζουν την ανεργία, αντίθετα την τροφοδοτούν».

«Η ΕΕ και τα κόμματά της με την πολιτική της ελαστικής και προσωρινής εργασίας αξιοποιούν την ανεργία σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων», σημειώνει χαρακτηριστικά το Κομμουνιστικό Κόμμα και καλεί του εργαζόμενους, τους νέους και τους ανέργους να μη δεχθούν «να πληρώσουν αυτοί την κρίση, να αξιοποιείται η αύξηση της ανεργίας σε βάρος των εργασιακών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και του εισοδήματός τους. Πρέπει αποφασιστικά να οργανωθούν σε κάθε τόπο δουλείας». των μονοπωλίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα