ΕΤΕ: Προς επαναγορά υβριδικών ομολόγων 1,05 δισ. €

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009 17:05

Τη διενέργεια προαιρετικής πρότασης για την απόκτηση έως και του συνόλου των πέντε διαφορετικών σειρών προνομιούχων τίτλων (Υβριδικοί Τίτλοι), έκδοσης της θυγατρικής της εταιρείας, National Bank of Greece Funding Limited, για τους οποίους έχει χορηγηθεί η εγγύηση μειωμένης εξασφάλισης της ΕΤΕ, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Πρόταση, για την οποία ελήφθη ήδη η συναίνεση της Τράπεζας της Ελλάδος, αφορά το σύνολο των πέντε σειρών των Υβριδικών Τίτλων ονομαστικής αξίας 1,05 δισ. ευρώ περίπου, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται αυτοί που έχει αποκτήσει η ΕΤΕ από την αγορά και έχει ήδη στην κατοχή της ύψους 450 εκατ. ευρώ περίπου.

Όλοι οι Υβριδικοί Τίτλοι είναι εισηγμένοι και διαπραγματεύονται στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου, δύο δε σειρές εξ αυτών και σε αυτήν του Χρηματιστήριου Euronext του ¶μστερνταμ.

Το προσφερόμενο για την απόκτηση των Υβριδικών Τίτλων αντάλλαγμα καταβάλλεται σε μετρητά και κυμαίνεται, κατά περίπτωση, από 60% έως και 65% της ονομαστικής αξίας έκδοσης εκάστης σειράς Υβριδικών Τίτλων, αναφέρει η ΕΤΕ στην ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι η απόκτηση από την ΕΤΕ του συνόλου ή μέρους των Υβριδικών Τίτλων ανεξαρτήτως σειράς που θα προσφερθούν στo πλαίσιο της Πρότασης τελεί υπό την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια και θα χρηματοδοτηθεί από υφιστάμενη ρευστότητα της Τράπεζας.

Η J.P. Morgan Securities Ltd. και η UBS Limited ενεργούν ως Διαχειριστές (Dealer Managers) της Πρότασης.

Σύμφωνα με τους όρους της Πρότασης δεν θα πραγματοποιηθεί δημόσια πρόταση για την απόκτηση των Υβριδικών Τίτλων στην Ελλάδα. Αντίστοιχα, η παρούσα ανακοίνωση δεν συνιστά δημόσια πρόταση απόκτησης ούτε σύσταση προς υποβολή πρότασης για πώληση των Υβριδικών Τίτλων στην Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα