«Η ΕΚΤ πρέπει να είναι έτοιμη να απορροφήσει την υπερβολική ρευστότητα»

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009 17:07
EPA/STR

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να είναι έτοιμη να απορροφήσει την υπερβολική ρευστότητα, όποτε αυτό καταστεί αναγκαίο, σύμφωνα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Κριστάν Νουαγιέ.

«Όσον αφορά στο Ευρωσύστημα, η νομισματική πολιτική πρέπει να χαλαρώσει χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η σταθερότητα των τιμών (δηλαδή πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απορροφήσουμε την υπερβολική ρευστότητα αμέσως μόλις καταστεί αναγκαίο)», τονίζει ο Νουαγιέ, σε επιστολή του στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Είναι σημαντικό οι κυβερνήσεις να περιορίσουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα στο μέλλον προκειμένου να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών, αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Χρειάζεται να δαπανήσουμε περισσότερα σήμερα αλλά να μειώσουμε τα ελλείμματα αύριο, το οποίο σημαίνει περαιτέρω αναδιάρθρωση (όπως μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων ή μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας) που θα επαναφέρουν τα δημόσια οικονομικά σε ισορροπία», τονίζει ο Νουαγιέ στην επιστολή του.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα