Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ιδανικός τόπος για επενδύσεις σε τουρισμό, ενέργεια, ΑΠΕ η Ελλάδα

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009 17:08

«Οι σχέσεις της Ελλάδας με τα Εμιράτα είναι άριστες και οι συχνές επαφές των δυο πλευρών σε όλα τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν την αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω εμβάθυνσή τους» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντησή της με τον ομόλογό της των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Abdullah Ben Zaid Al-Nayaham.

Όπως ανέφερε, ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η υποψηφιότητα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την ανάληψη της έδρας του διεθνούς Οργανισμού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας IRENA στην πράσινη πόλη του Μάσταρ. Σημείωσε ακόμη πως παρουσίασε στον ομόλογό της

την ελληνική υποψηφιότητα για τη θέση του προσωρινού Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού του Καθηγητή Αρθούρου Ζερβού.

Κατά τη συνάντηση συζήτηθηκε ακόμη το δυναμικό των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, με την κ. Μπακογιάννη να επισημαίνει πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν πάρα πολύ ελκυστική αγορά για τις ελληνικές εταιρείες που δίνουν έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων τους από το λάδι έως τον τουρισμό και τη ναυτιλία.

Από την πλευρά του ο κ. Al-Nayaham ανέφερε πως υπήρξε συμφωνία όσον αφορά τα βήματα τα οποία θα πρέπει να πραγματοποιήσουν οι δύο χώρες στο εγγύς μέλλον. Όπως ανέφερε, η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός τόπος προκειμένου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να προχωρήσουν σε επενδύσεις σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα στον τουριστικό τομέα, την ενέργεια και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Γι' αυτό το λόγο, πρόσθεσε, θα επιθυμούσαμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά τη σύναψη δύο συμφωνιών, την τελική υπογραφή αυτών, η μία αφορά στην προστασία των επενδύσεων και η άλλη στην αποφυγή της διπλής φορολογίας, προκειμένου να προχωρήσουμε σε επενδυτικές κινήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα