Σύννεφα πάνω από τις ευρωπαϊκές αγορές

Αμφιβολίες για την ανάκαμψη της οικονομίας
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009 19:13

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων υποχώρησαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη υπό το βάρος πιέσεων στο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Αρνητικά επηρέασαν την επενδυτική ψυχολογία τα αποθαρρυντικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα για τις πωλήσεις κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε πτώση κατά 0,5% και έκλεισε στις 833,31 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο από τις 13 Μαΐου.

Πτώση σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ επανέφεραν στο προσκήνιο τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις σχετικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι μετοχές των BNP Paribas, Banco Santander, Barclays, Credit Suisse, Deutsche Bank και Standard Chartered σημείωσαν πτώση από 1,7% έως 3,3%.

Μεγαλύτερες απώλειες, πάνω από 5%, κατέγραψαν οι μετοχές της Swiss Life. H UBS αναθεώρησε προς τα κάτω την αξιολόγησή της για τη μετοχή της ελβετικής ασφαλιστικής εταιρείας σε “sell” από “neutral”, ενώ μείωσε την τιμή – στόχο στα 88 ελβετικά φράγκα, από 90 ελβετικά φράγκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα