Citigroup: Προς αύξηση των μισθών έως 50%

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 10:08

Σε αύξηση των βασικών μισθών έως και 50% σχεδιάζει να προχωρήσει η Citigroup, σε μια προσπάθεια να αποζημιώσει τους υπαλλήλους της για τη μείωση των ετήσιων μπόνους, όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις αναμένεται να γίνουν στους εργαζόμενους στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής και στους traders, ενώ μικρότερες θα είναι οι αυξήσεις στους μισθούς των υπαλλήλων στα τμήματα καταναλωτικής τραπεζικής, πιστωτικών καρτών και διαχείρισης νομικών υποθέσεων και κινδύνου.

Η αμερικανική τράπεζα, η οποία έλαβε οικονομική ενίσχυση 45 δισ. δολαρίων μέσω του προγράμματος TARP, σχεδιάζει επίσης πρόγραμμα αγοράς μετοχών από τους υπαλλήλους της.

Σε αύξηση των μισθών για τα διοικητικά στελέχη και τους υπαλλήλους τους έχουν ήδη προχωρήσει και άλλα τραπεζικά ιδρύματα, όπως η Morgan Stanley και η UBS.

«Η Citi συνεχίζει να εξετάζει τρόπους διασφάλισης της ανταγωνιστικότητας στις πρακτικές χορήγησης αποζημιώσεων στα στελέχη της, μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Citigroup, Στίβεν Κοέν, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα