ΕΤΕπ: Προς υπογραφή συμφωνίας με την ΕΤΕ

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 11:23
UPD:11:39

Συμφωνία συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα, για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με προνομιακούς όρους τιμολόγησης, υπογράφει την Παρασκευή στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Η ανάληψη των καθηκόντων του αντιπροέδρου της ΕΤΕπ από τον κ. Πλούταρχο Σακελλάρη στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, σηματοδότησε την έναρξη μιας προσπάθειας περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ της ΕΤΕπ και των εμπορικών τραπεζών της χώρας, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, το 2008 η ΕΤΕπ, σε συνεργασία με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, χορήγησε συνολικά 185 εκατ. ευρώ (έναντι 75 εκατ. ευρώ το 2007) για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επενδύσεων.

Τον περασμένο Οκτώβριο, εξάλλου, η ΕΤΕπ, μέσω του αντιπροέδρου της Π. Σακελλάρη, ανήγγειλε την πρόθεσή της για διπλασιασμό των χρηματοδοτήσεων υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το 2009, έναντι του 2008, και ταυτόχρονα την αύξηση του αριθμού των τραπεζών με τις οποίες συνεργαζόταν στη χώρα.

Στις αρχές Απριλίου υπεγράφησαν οι πρώτες νέες χρηματοδοτικές διευκολύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, για το ποσό-ρεκόρ των 500 εκατ. ευρώ, με την Alpha Bank και την Eurobank, ενώ στα τέλη Μαΐου η ΕΤΕπ προχώρησε στην υπογραφή ακόμη δύο νέων συμφωνιών συνεργασίας, συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ, με την ATEbank και την Marfin Εγνατία Τράπεζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα