ΟΔΔΗΧ: Η Ελλάδα έχει την επιλογή επαναγοράς ομολόγων

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 14:26

Η Ελλάδα έχει την επιλογή επαναγοράς ομολόγων που εξέδωσε τα προηγούμενα χρόνια σε υψηλότερη τιμή, καθώς το pre-funding για το 2010 έχει κόστος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Σπύρος Παπανικολάου.

Μιλώντας στο Reuters, στο περιθώριο συνεδρίου στο Λονδίνο, ο κ. Παπανικολάου, ανέφερε ότι το πρόγραμμα δανεισμού για φέτος έχει ολοκληρωθεί, εκτός από κάποιες εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

Σημειώνεται ότι ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε σήμερα πως θα πραγματοποιήσει δημοπρασία εντόκων γραμματίων δημοσίων (ΕΓΔ) 26 και 52 εβδομάδων στις 14 Ιουλίου και 13 εβδομάδων στις 21 Ιουλίου.

Ο κ. Παπανικολάου αναγνώρισε ότι το pre-funding για το 2010 είναι ακριβό. «Το pre-funding έχει κόστος, ειδικά στην περίπτωσή μας με τα πολύ υψηλά spread (έναντι των γερμανικών ομολόγων αναφοράς Bunds)», ανέφερε.

«Αλλά φυσικά έχουμε την δυνατότητα να επαναγοράσουμε ομόλογα σε υψηλότερη τιμή, αλλά αυτό είναι εντελώς θεωρητικό αυτή την στιγμή. Δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια. Παρακολουθούμε την αγορά, βλέπουμε πώς εξελίσσονται οι ανάγκες μας και ενεργούμε αναλόγως», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα