Π. Δούκας: Κοντά στο 7% το έλλειμμα

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 15:01
UPD:15:06

Την εκτίμησή του για έλλειμμα κοντά στο 7% επανέλαβε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989, ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Πέτρος Δούκας.

«Λέω ότι και τα έσοδα είναι πολύ συμπιεσμένα, οι εισπράξεις από την ΕΕ είναι συμπιεσμένες και οι δαπάνες είναι συνεχώς συμπιεσμένες προς τα πάνω. Το σύνολο αυτών μου βγάζει ότι θα είναι κοντά στο 7%. Μακάρι να βγω λάθος και ψεύτης», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δούκας χαρακτήρισε σημαντικό «να έχουμε διάφορα αναπτυξιακά μέτρα και εκεί έχω δώσει την έμφαση και έχω φτιάξει κάποιες δικές μου ιδέες».

Στην ίδια συνέντευξη ο πρώην υπουργός έδωσε σκληρή απάντηση στους εσωκομματικούς επικριτές του, υπογραμμίζοντας πως για θέματα ηθικής «δεν σηκώνει κουβέντα».

«Πολλοί από αυτούς που σηκώνουν πρώτοι το δαχτυλάκι και κρίνουν, είναι αυτοί έχουν πολύ μεγάλες αδυναμίες και ανοίγματα. Θα επρεπε κανείς να είναι πιο προσεκτικός πριν κάνει τον υψηλό κριτή. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο μέλλον», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση.

«Για να ασχοληθώ με την πολιτική δεν μπήκα ούτε άφραγκος, ούτε άγνωστος. Δεν μπήκα στην πολιτική για ίδιον όφελος, ούτε για να αποκατασταθώ επαγγελματικά. Ήμουν μια χαρά και στον ιδιωτικό τομέα, άρα για θέματα ηθικής δεν σηκώνω κουβέντα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας και πρόσθεσε:

«Για την πολιτική εγώ όχι μόνο δεν παρακάλεσα, αλλά άφησα μια σειρά από δουλειές. Όταν έγινε αρχηγός ο πεθερός μου, αν και είχα διατελέσει υφυπουργός του Μητσοτάκη, δεν διεκδίκησα καμία θέση. Ούτε είπα κάνε με ευρωβουλευτή ή βάλε στο Επικρατείας ή βοηθάμε να εκλεγώ. Εξαφανίστηκα στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι για μένα η πολιτική αυτοσκοπός».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα