ΟΤΕ: Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 17:06
UPD:21:19

Παρουσία εισαγγελέα και δυνάμεων των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ.

Συνδικαλιστικά στελέχη της ΟΜΕ-ΟΤΕ και εργαζόμενοι στον Οργανισμό είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι με στόχο να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης των μετόχων του ομίλου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 4.30 το απόγευμα.

Τελικά, η συνέλευση έγινε έξω από το κτίριο. Εν μέσω συνθημάτων από τους διαδηλωτές εγκρίθηκαν όλα τα θέματα για τα οποία δεν ήταν απαραίτητη η καταστατική πλειοψηφία. Μεταξύ αυτών ήταν και η διανομή μερίσματος 0,75 ευρώ ανά μετοχή, όπως είχε προτείνει η διοίκηση του Οργανισμού.

Την πρόθεσή της να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, με τις ήδη εξαγγελθείσες απεργίες, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω πώληση μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, επανέλαβε η ΟΜΕ – ΟΤΕ, «προκειμένου να αποτραπούν οι κυβερνητικές επιλογές εκποίησης του ομίλου».

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, χθες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομίας και πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων και η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας κ. Σιδηρόπουλο και με εκπροσώπους των κομμάτων στη Βουλή.

«Αξιοθρήνητα τα όσα συνέβησαν σήμερα στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΤΕ» χαρακτήρισε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης.

«Η κυβέρνηση και η Διοίκηση του Οργανισμού, έκαναν ότι μπορούσαν όλο αυτό το διάστημα και για να εκποιήσουν την εθνική περιουσία, αλλά και να διασύρουν μια μεγάλη και μέχρι το 2004 κερδοφόρα επιχείρηση, με βαρύνοντα ρόλο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια», τόνισε.

Ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι «είναι πρωτοφανές το ότι για όλη αυτή την αξιοθρήνητη διαδικασία, αν και έγινε κυριολεκτικά στο πεζοδρόμιο, δεν υπήρξε καμία απολύτως επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν και τις αποφάσεις που ελήφθησαν».

«Πρώτα εκποίησαν σε ξένα συμφέροντα την δημόσια περιουσία με αδιαφανείς διαδικασίες και τώρα παίρνουν αποφάσεις κυριολεκτικά στο πόδι και στο πεζοδρόμιο. Κυβέρνηση και Διοίκηση του ΟΤΕ αποδεικνύονται καθημερινά κατώτεροι των περιστάσεων» κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα