ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής πρόκληση τα δάνεια της ΕΚΤ

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 17:26

«Πρωτοφανή πρόκληση προς τους λαούς της Ευρώπης, που συνιστά μια από τις πιο εξοργιστικές, χαριστικές και ληστρικές πράξεις σε όφελος του Τραπεζικού κεφαλαίου», χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τη χορήγηση δανείων ύψους 442 δις. ευρώ από την ΕΚΤ στις τράπεζες της ΕΕ.

«Είναι αδιανόητο, ληστρικό και εξωφρενικό η ΕΚΤ να δανείζει τις ιδιωτικές εμπορικές Τράπεζες, συνήθως με ενέχυρο ομόλογα των κρατών-μελών, με επιτόκια 1%, και τα κράτη μέλη να εκδίδουν ομόλογα τα οποία αγοράζουν οι Τράπεζες με δυσβάστακτο επιτόκιο, το οποίο στην περίπτωση της Ελλάδας προσεγγίζει το 6%», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης πως «αυτή η πρωτοφανής, χαριστική μεταχείριση των Τραπεζών και η απίστευτη ληστεία των κρατών και ιδιαίτερα του ελληνικού δημοσίου, πρέπει να σταματήσει τώρα» και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση αλλά και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι αδιανόητο να συνεχίζουν να στηρίζουν και να καλύπτουν αυτές τις ληστρικές πρακτικές της ΕΚΤ και της Ε.Ε. σε όφελος των Τραπεζών και σε βάρος του Δημοσίου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα