Κοινό έργο από China Construction Bank και Santander στην Κίνα

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 09:49

Την από κοινού υλοποίηση ενός έργου για τη παροχή τραπεζικών υπηρεσιών σε αγροτικές περιοχές της Κίνας σχεδιάζουν η China Construction Bank και η Banco Santander, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, βάσει κεφαλαιοποίησης, επιθυμεί να ανοίξει, μαζί με την ισπανική ανταγωνίστριά της, έως 100 ξεχωριστές μονάδες, οι οποίες θα ειδικεύονται στην παροχή χρηματοδότησης σε αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις, αναφέρει το πρακτορείο.

Η Santander, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, πρόκειται να ακολουθήσει έτσι το παράδειγμα των HSBC Holdings και Citigroup και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην επαρχία της Κίνας, όπου – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας – τα 2/3 των 700 εκατ. κατοίκων δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο έχει τοποθετήσει στην κορυφή της ατζέντας του την ενίσχυση των εισοδημάτων των αγροτών, την προώθηση των αγροτικών δανείων και την αύξηση των δαπανών για δημόσια έργα.

Σημειώνεται ότι οι καταθέσεις και τα δάνεια στα υποκαταστήματα των τραπεζών στις αγροτικές περιοχές της χώρας αυξάνονται κατά 20% ετησίως τα τελευταία πέντε χρόνια, ξεπερνώντας τον εθνικό μέσο όρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα